Rixners Möbler - Mariestadsvägen 28, 543 30 Tibro

Tel: 0504-130 60E-post: info@rixners.se

Om oss

RIXNERS HISTORIA

Rixners möbler i Tibro slog upp portarna redan 1961.

Från start drevs det som en tillverkning och försäljning av bröderna Larsson redan 1958. Men när butiken skulle öppna som en ren inredningsbutik var tanken att kalla det för IDEA. Det föll inte allas vår kände Ingvar Kamprad på läppen såklart, så Robert blev stämd av IKEA.

Robert Rixner hette från början Robert Larsson, men tog namnet Rixner FÖR ATT STÄRKA SITT EGET VARUMÄRKE, då just Rixners fick bli det nya namnet istället för IDEA.

IMG_0588

Robert var en pionjär i marknadsföring på 60 talet. Det flög plan med banderoller – åk direkt till Rixners möbler i Tibro,  på Västkusten över stränderna. Det annonserades med Roberts ansikte i det berömda exet i namnet. Och tillslut blev Roberts ansikte synonymt med bolaget och det behövdes inte längre ens en logotyp i marknadsföringen, utan bara en bild på Roberts ansikte.

Att få förvalta detta anrika arv är en gåva, vi är stolta och kommer göra vårt yttersta för att just Robert ska kunna vara stolt över sitt livsverk, och åter sätta Tibro på kartan som Sveriges möbelcentrum.

På 60 talet fanns det som mest 106 tillverkningsställen av just möbler i Tibro, idag får vi som är kvar hjälpas åt att bära detta kulturarv.

Sedan 1993 har Rixners funnits i familjen Rosells ägo. Vi är de som med undantag av Robert själv som styrt skutan längst.

1 maj 2021 tog en ny generation ROSELL över skutan, blott 21 och 19 år gamla. Syskonen Oliver och Charlotte ROSELL är de som med föräldrarna Kjell och Karins hjälp ger kunder över hela Sverige inspiration till att inreda sina hem.

Med tradition och kunskap i ryggen, kommer den nya generationen att lyfta möbelhuset till att bli det självklara valet när det kommer till att möbler ditt hem.

Välkommen till RIXNERHUSET på Mariestadsvägen 28 i TIBRO.

Det självklara valet för ditt hem !!

VÅR AFFÄRSIDE

Med ett arv från 60-talet att förvalta, vill vi ge er som kunder ett tryggt och lustfullt sätt att få inspiration och hjälp att inreda ert hem.

Vi är en fristående inredningsbutik som inte är låst till ett specifikt sortiment, men har ändå storleken att göra egna inköp som en kedja. Vilket gör att vi kan ge er de senaste trenderna till rätt pris, och samtidigt bistå dig med tradition och folklighet.

Vad du än söker till ditt hem, ska du hitta det hos oss. Och hos oss ska det vara roligt att handla, vi sätter alltid kunden i fokus och ger den bästa service. Vi kan bistå med både leverans och montering om så önskas, och levererar över hela Sverige.

Så välkommen till din nästa inredningsupplevelse!!

Familjen Rosell